#2016-10-24 00:35:33 

litościwa

Użytkownik

Posty: 48

Skąd: Bydgoszcz

Wiek: 33

okazało się, że syn ma nietolerancję glutenu. Czym zastąpić mąkę żebym mogła zrobić mu ulubione naleśniki?
#2016-10-24 01:35:15 

łuczniczka

Użytkownik

Posty: 48

Skąd: Dęblin

Wiek: 31

mąki bezglutenowe są już w sklepach. Może być ryżowa, konopna, owsiana, orkiszowa albo migdałowa np. taka http://www.bakaliowo.pl/bakaliowo-pl/maka-migdalowa-surowa-migdal-surowy-maczka. Pamiętaj, że nie z każdej z nich będzie tak łatwo upiec ciasto czy naleśniki jak z pszennej.
#2016-10-24 04:30:23 

QueenDream

Użytkownik

Posty: 17

Skąd:

Wiek:

mąkę zastąp czarną komosą ryżową (możesz kupić ją tutaj: http://www.bakaliowo.pl/bakaliowo-pl/quinoa-czarna-komosa-ryzowa) jak ją ugotujesz i zgnieciesz to może być podstawą do zrobienia np. placuszków, które zastąpią chleb.

#2016-10-24 07:27:25 

litościwa

Użytkownik

Posty: 48

Skąd: Bydgoszcz

Wiek: 33

te mąki są bardzo drogie
#2016-10-24 08:44:22 

organic

Użytkownik

Posty: 38

Skąd:

Wiek:

o zdrowie kosztuje. Im tańsze jedzenie, tym gorszy ma wpływ na nasz organizm
#2016-10-24 09:27:30 

Kinga Rybitwa

Użytkownik

Posty: 54

Skąd:

Wiek:

a próbowałaś łączyć mąkę ryżową (nie jest tak bardzo droga) ze zmielonymi orzechami prażonymi( można zakupić ją tutaj: http://www.bakaliowo.pl/bakaliowo-pl/pistacje-luskane-prazone)? To bogatsze połączenie dobrze będzie się komponować z serowym nadzieniem na słodko.

DODAJ ODPOWIEDŹ
Copyright 2015